spelenderwijs leren:

  • Wegen (liters & gram)
  • Rekenen
  • Samenwerken
  • Bakken

Baklessen voor schoolkinderen

De magie van het bakken “”raakt” kinderen!

Mijn wens is om kinderen te inspireren en stimuleren om zelf te bakken. Door ze op een creatieve wijze de kennis te geven over ‘hoe het moet’ zullen ze het uiteindelijk zelf gaan doen. Dit wil ik bereiken door het samen met ze te doen. Daarom is Het Bakschooltje ontstaan!

Op hun school, ga ik samen met ze op een ontdekkingstocht in de Bakkerswereld. Dat ze zichzelf op dat moment bakkers voelen en misschien later het beroep van Bakker willen hebben.

Ik geloof dat kinderen veel natuurlijker en bewuster in het leven staan. Met de zintuiglijke vragen – Wat zie je? Wat ruik je? Wat proef je? En hoe voelt het aan? – maak je ze bewust van acties en beleving. Het resultaat van het zelf doen, laat ze zien wat ze hebben geleerd en nu zelf kunnen. Door ze positieve feedback te geven wordt er een basis gecreëerd voor vertrouwen in hun kunnen. De ontwikkelingsfase, waarin kinderen heel abstract en conceptueel denken, maak je ze spelenderwijs op gevoelsniveau bewust van maten, meten & verhoudingen! Op een ‘lekkere’ en leuke wijze leren!

Daarnaast en zeker niet minder belangrijk leren ze over voeding! Ze leren dat gezond eten echt lekker is. Want zelf bakken is gezond, leuk en lekker!